wine7

Loving you 389Алкохолът разкрепостява, падат задръжките и ставаш общителен. Съзнанието ти започва да се рее и в зависимост от изпитото количество може да полетиш или да заспиш в най-лошият случай да изпаднеш в делириум трименс.
Но пък да е чак толкова полезен, колкото пише в следващата статия просто не е за вярвяне. Внимание, гроздето може да е полезно, но препаратите с които се пръска са вредни особено за алергични хора.

Виненият масаж подмладява

Две чаши гроздов еликсир след ядене топи калориите.
Още древните знаели, че виното е най-вкусното лекарство и най-добрата храна.Съвременната медицина също отчита благотворното му влияние върху човешкия организъм, особено като профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. Това въздействие на виното върху кръвоносните съдове се дължи на минералните съставки, на ароматните и багрилни вещества и най-вече на полифенолите.
В белите вина те са по-малко, но са по-ефикасни.
Правени са различни диети с вино при умерена консумация, разбира се, и под лекарски контрол.

При експериментите е установено, че нивото на "лошия" холестерол спада, а редица други кръвни показатели се подобряват. Това довежда до намаляване риска от образуване на тромби в кръвоносните съдове. Освен това се наблюдава и намаляване на теглото въпреки голямото количество приети калории с напитката.

Виното така настройва обмяната на веществата, че организмът изгаря повече калории, отколкото са били поети с алкохола.

В редица държави, славещи се с производствата на добро вино, са разработили винотерапии, съчетани с диети, бани, масажи, гимнастика и козметични процедури, които оказват благоприятно въздействие върху кръвообращението, имунната система и мастната обмяна. Люспите от изцеденото грозде се използват за компреси, а се прилагат и външни обтривания с вино, които облекчават болките в опорно-двигателния апарат. При тези терапии се приемат до две чаши вино на ден.

От значение е, разбира се, и храната, която не бива да съдържа, сол, мазнини и белтъчини. Винотерапията се провежда под контрола на кардиолог и дерматолог. Правят се вани с гроздови екстракти и винен масаж. Масленият екстракт от гроздови семки освежава и разкрасява кожата. Полифенолите, съдържащи се в гроздовите семки, са ефикасно средство за борба със застаряването на кожата. На базата на семки от бяло грозде се разработват козметични серии и кремове за около очи.

Д-р Росен Радев