wine7

ДО Г- Н ЖИВКО ТОДОРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА    
Относно: Организиране в Стара Загора на фестивал на културата и виното АВГУСТИАДА         

                                                                                                           

УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН ТОДОРОВ,

Във връзка с популяризирането на град Стара Загора като дестинация за културен, исторически и винен туризъм, Търговско-промишлена палата - Стара Загора, съвместно с OINORAMA Wine consulting & Business solutions стартират организирането на Фестивал на културата и виното АВГУСТИАДА, който ще се проведе в периода 19 - 21 октомври 2012 г. в регионалния исторически музей на град Стара Загора.

Защо  АВГУСТИАДА? 

• ЗАЩОТО Августа Траяна е първото име на нашия град.

• ЗАЩОТО Стара Загора може да се гордее с откритата мозайка Дионисиево шествие, едно от чудесата на България в прослава на бога на виното и  веселието Дионисий.

• ЗАЩОТО традициите на виното и културата са издигнати в култ по време на Римската империя и Стара Загора е запазила тези традиции и до днес. 

Във фестивала ще вземат участие български и италиански фирми от винарския и кулинарния бранш, които ще представят своите продукти в рамките на тридневното изложение-базар на античната улица в регионалния исторически музей.

В програмата ще бъдат включени музикални и други изкуства, които ще пресъздадат атмосферата на древната Августа Траяна и разбира се съвременния облик на любимия ни град. 

Нашата цел е да поставим началото на един традиционен фестивал, провеждан ежегодно през месец октомври, който да се включи в програмата на празника на града ни 5 октомври. На него ще си дадат среща производители, ценители на виното и културата и представители на бизнеса. По този начин ще привлечем вниманието към нашия град и неговото културно-историческо наследство не само на жителите на Стара Загора, но и на гостите на града и туроператори от страната и чужбина. Ще бъде създадена една устойчива туристическа атракция, която може да се надгражда и която успешно ще се впише в реализирания от Община Стара Загора проект, свързан с античното наследство на града. 

Партньори на фестивала на виното и културата АВГУСТИАДА са Регионален исторически музей Стара Загора, Парк-хотел Стара Загора, клуб на виното Дионис - Стара Загора, Телевизия Стара Загора, медии и др и др. 

Опитът на OINORAMA в организиране на винени форуми може да се илюстрира със завършилия наскоро Bolkan International WINE KOMETITION, София, 14 - 17 юни 2012 г., в който взеха участие 100 изби от 11 балкански страни. По този начин София се превърна в столица на балканското вино, за което OINORAMA получи плакет и грамота от Министъра на земеделието и горите, г-н Мирослав Найденов.

Още на първото издание на АВГУСТИАДА очакваме гости от посолствата на Италия, Япония, Русия, Южна Африка, Словакия, Индия и др., представители на българския и чуждестранен бизнес в България, гости и жители на Стара Загора

Уважаеми господин Тодоров, като организатори на това престижно за града ни събитие, бихме искали да получим подкрепата на Община Стара Загора във Ваше лице и да ни удостоите с честта лично да откриете първото издание на фестивала на виното и културата АВГУСТИАДА. 

Като Ви благодарим предварително и се надяваме на бъдещи ползотворни взаимоотношения, в очакване на отговора Ви, 

ОСТАВАМЕ С УВАЖЕНИЕ:

ОЛЕГ СТОИЛОВ                                                                   
ПРЕДСЕДАТЕЛ  НА УС  НА ТПП - СТАРА ЗАГОРА

 

 

ГАЛИНА НИФОРУ 

УПРАВИТЕЛ  OINORAMA