wine7

Клуб " Дионис" Стара Загора, е създаден през 2006 година от група ентусиасти -  ценители на доброто истинско вино, традициите и културата на консумация.

Тази амбиция се реализира успешно и днес, когато членове и приятели на клуба, се събират на ежемесечни тематични сбирки, посещават различни винопроизводители, запознават се с техните еликсири и информират винолюбивата общественост. 

В клуба членуват успешни хора от различни сфери, обединени от предизвикателството да научат нещо повече за уникалността на "божествената напитка", да споделят впечатления и популяризират добрите български продукти в страната и зад граница.

С гордост можем да отбележим темповете на развитие на този отрасъл, сериозните инвестиции и конкурентното качество на някои от бутилковите български вина.

За нас контакта с хората, посветили труда си на съхраняване и развитие на традицията, е винаги вълнуващ.

Качественото вино има нужда от подходяща храна. Срещите на клуба се провеждат на различни места, за да можем да се докоснем и до майсторски подбраните и приготвени специално за случая храни.

През третата седмица на месец ноември, както по целия свят, традиционно посвещаваме вечер на новото Божоле.

С особена тържественост се празнува и Трифон Зарезан. На 14 февруари ритуално се прави зарязване - за благодат и благополучие. Гостуваме на различни производители и емоцията е винаги завладяваща.

Изумително е как от земята, през гроздовата пръчка и малките зърна с помощта на много труд и капчица любов се получава истинското вино.

Ние не претендираме за професионализъм в окачествяването на дегустираните от нас вина, но смятаме че нашата общност отразява вкуса на добрия клиент!

Виното е традиции и култура, необятност, в която се срещаме отново и отново с красотата, творчеството и любовта на една вселена. 

Желаем на всички

На-здраве !